Karper

26 t/m 28 mei 2017


Het is weer tijd voor de 2e wedstrijd!.. Het beloofde een moeilijke strijd te worden om karper op de mat te krijgen, de karper zat namelijk midden in hun jaarlijkse ritueel..

De geur van een net aangestoken bbq trok over het water, wat blijkbaar niet alleen bij mensen een honger gevoel opwekt.
Om 20.45 uur was het al raak Marcel wist de eerste vis van de wedstrijd te vangen, een bekende schub werd geklokt op 8.1 kg.Door deze vangst van Marcel groeide het vertrouwen bij de koppels.. Toch liet de volgende vis lang op zich wachten, bij koppel Maarten en Robin was echter leven genoeg hun waren hard op weg de hele populatie aan brasem te vangen. Vlak voor de nacht klonk er een harde run over het water.. t geluid komt bij koppel Raymond en Danny weg, een prachtige spiegel van 11.9 kg was het resultaat.Zaterdagochtend bij een prachtige zonsopgang, werden koppel Gerald en Maikel gewekt door een schub op het gewicht van 6.0 kg.De temperaturen worden zowat tropisch, dit gaf de organisatie reden om als verrassing met ijs rond te gaan.. De karpers liggen overdag in "chillmodus" alleen bij koppel Maarten en Robin komt nog geluid weg.
10 brasems = karper? Noem het bezigheidstherapie, ze zijn er maar druk mee. .

Om 18.00 uur is er dan eindelijk karper en jawel, voor koppel Maarten en Robin!. . Een wel verdiende schub van 6.6 kg was het resultaat.


Inmiddels zakt de temperatuur weer naar "normaal " en de kans op karper neemt toe.

Rond 20.45 uur klonk er een harde fluiter bij Gerald en Maikel, een sterke schub lag op de mat.
Na wat foto's werd deze vis gewogen en terug gezet deze schub woog 9.8kg.Om 23.45 uur was het weer Gerald die met een kromme hengel stond een schub van 6kg lag even later op de mat.
De nacht van Zaterdag op Zondag was op wat donder en bliksem gepaard met beste regen erg stil. Pas om 09.45 uur melde zich een karper..
Weer was het Gerald die hem mocht vangen een mooie uitzetter van 3.2 kg ze hoeven niet altijd groot te zijn, om mooi te zijn!.De zon deed wat hij moest doen en zo werd het ook de Zondag tropisch warm en lag de karper in chillmodus en wij gingen richting huis.

Het was weer een mooie wedstrijd waarbij sommige koppels meer kilo's vlees naar binnen wisten te werken, dan het aantal kilo's karper weten te vangen.
Een koppel wat een halve dag opzoek is geweest naar een sleutel van de aanhanger (die op professionele wijze open werd geknipt) en dan bij het opruimen de sleutel weer terug vinden!

Een weekend vol gezelligheid en ondanks de omstandigheden is er toch redelijk gevangen..

Wij kijken uit naar de volgende wedstrijd die 30-06-2017 tot 02-07-2017 wordt gevist op Bijkersplas.

Met vriendelijke groet.

Maikel van de Belt.


30-06-2017 tot 02-07-2017


Op 30 juni om 19.00 uur was het startsein van weer een weekend karpervissen.

In de eerste paar uren en in de nacht waren het vooral de druppels op de tent die nog voor een beetje volume zorgden. Bij de hengels was het op wat brasem na erg stil. In de nacht regende het gestaag door en lieten de karpers het massaal afweten.

Zaterdagochtend klaarde het na een nacht regenen eindelijk op. Rond een uur of 8.00 uur was het tijd om de eerste karper te wegen, een mooie uitzetter van 8.1 kg door het koppel Raymond en Danny.


Een mooi begin van de zaterdag.

Dit kreeg een mooi vervolg want nog geen half uur later was het raak bij het koppel Gerald en Maikel. Een sterke schub werd geklokt op 15 kg.


Zaterdag overdag werd er veel gevangen, alleen was dit een vissoort wat niet mee telde voor de wedstrijd.


Grote lappen van brasems en zeelten hielden sommige koppels druk bezig. "en daar krijg je honger van". Zo werd het idee geboren om gezamenlijk pizza's te bestellen bij de plaatselijke pizzeria

Pas zaterdag in het begin van de nacht rond 1.30 uur werd er weer een karper gevangen.


Raymond had wederom een fraaie uitzetter te pakken, met een gewicht van 9 kg.

Om 5.00 uur kreeg Gerald een harde run en een sterke vis hield hem een mooie tijd bezig.

Toen de vis in het net lag was het een en al verbazing want......

De schub die in het net van Gerald lag was namelijk dezelfde schub die Maikel zaterdag ochtend had gevangen.

Toch werd deze vis nu een stukje lichter geklokt 14.1 kg.Dit was uiteindelijk de laatste karper die gevangen werd van deze wedstrijd. Het was weer een wedstrijd waarbij niet iedereen het droog hield.

De een stapte te ver met het waadpak, de ander valt achterover van een emmer in het water en de meesten werden gewoon nat door de regen.


Het was weer een wedstrijd vol met lol en gezelligheid en mooie vissen.
Een wedstrijd waarin zoveel kilo brasem werd gevangen daar zijn ze bij een witviswedstrijd heel blij mee!

In september wordt de laatste wedstrijd gevist op de visvijver in Dedemsvaart.

08-09-2017 tot 10-09-2017

Met vriendelijke groet,

Maikel van de Belt.

08-09-2017 tot 10-09-2017  

De visvijver was de locatie voor de laatste wedstrijd van dit jaar.

Dit was een natte dag, zeg maar gerust een hele natte dag, maar ondanks de vele regen lagen rond 19.30 uur de meeste haken wel te water.

Om 21.30 uur was het al raak bij Remco en Marcel, Marcel had een mooie gave schub van 5 kilo op de mat liggen.


Een uurtje later was het wederom Marcel die vis wist te vangen "Quasimodo " een uitzet spiegel (met een bochel in z’n staart) werd geklokt op 6.4 kilo.


Door de langdurige regen was het niet slim om een gasbusje op te halen bij de overburen, Robin besloot daarom met zijn voerboot naar de overburen te varen,en terug varen met een gasbusje, op zich slim bedacht!
Maar dit verliep net even iets anders dan gepland, Robin vergat iets. . . Dat kan gebeuren maar daar dacht de wind anders over, de voerboot moet je aanzetten ‘Robin’ je weet wel.. Dat ene knopje.....

Ondertussen dreef de boot al 10 meter uit de kant maar Robin liet zich niet kennen en besloot zijn trouwe boot zelf maar op te halen.
Dit verliep vlekkeloos alleen eenmaal op de kant was het wel erg koud, maar hij had z’n boot weer terug!

Terwijl de regen maar niet ophield verliep de nacht rustig, om 07.00 uur kreeg Gerald een mooie fluiter en even later werd de 9.2 kilo wegende schub geschept.


Het begint een beetje op te klaren en zelfs de zon komt door.
Waarschijnlijk gaf dit Quasimodo de aanleiding om nog eens over het voer van Remco en Marcel te zwemmen want om 09.30 uur had Marcel voor de 2e keer dit weekend "Quasimodo " gevangen.


Dit keer woog hij 6.2 kilo.

Ondertussen is het klassement behoorlijk spannend geworden en komen Remco en Marcel (van de 4e plek) nu op de 3e plek.
En een paar kilo achter de nummer 2 ( Raymond en Danny)

Om 11.00 uur was het Raymond die de voorsprong uitgebreid heeft met een schub van 7.8 kilo.


Gelukkig is het de zaterdag wat beter weer, echter lieten de karpers het overdag afweten.
Pas diep in de zaterdag nacht was het Remco die een 6 kilo schub kon bij schrijven. Wat resulteerde in een 5.1 kilo achterstand op de nummer 2.


Een uurtje later was het raak bij Gerald en Maikel, Gerald wist een mooie schub van 11.4 kilo te vangen, hierdoor kon het kampioenschap voor Gerald en Maikel bijna niet meer mis gaan.


Hoewel er nog tijd genoeg was bleef het hierbij.

Resultaat na 4 wedstrijden

1. Gerald en Maikel  74.7 kilo
2. Raymond en Danny  36.8 kilo
3. Marcel en Remco  31.7 kilo
4. Edwin en John  15.3 kilo
5. Maarten en Robin  6.6 kilo

Iedereen weer bedankt voor de gezellige weekenden en speciale Dank naar Raymond en Danny voor het organiseren!!

Met vriendelijke groet,

Maikel